Tutorial Forum

Go down

Tutorial Forum

Post by Admin on Tue Jan 05, 2010 12:52 pm

Mungkin ada yang tak biasa dengan interface forum.
so post neh untuk menunjukkan serba sedikit cara untuk posting

1. saya nak masukkan code yang saya dah tulis yang ada error. macam mana?
untuk masukkan mana2 code yang anda nak tunjuk pada orang. sila masukkan kedalam tag code
macam ni
Code:
[code]<a href = "http://pita.ideaboard.net/">saya hebat</a>[/code]
takut dia akan mengalami masalah disebabkan sifat automatik untuk menukarkan html kepada bbcode di kemudian hari dan memudahkan untuk orang lain melihat Smile

atau post anda menjadi sepeti ini
saya hebat Shocked

2. anda digalakkan menggunakan code view daripada menggunakan WYSIWYG
kerana anda lebih mudah untuk memasukkan
Code:
[code][/code]
tersebut.
untuk menukarkan daripada mod WYSIWYG kepada mod code tekan butang
seperti dalam gambar.

dan jika anda mahu melihat apa yang anda tulis, anda boleh tekan butang preview.

3. ada apa2 masalah?

Admin
Admin

Posts : 6
Join date : 2010-01-05
Location : Somewhere at the MySQL Cluster

View user profile http://pita.ideaboard.net

Back to top Go down

Re: Tutorial Forum

Post by Mr Sherlock Holmes on Sat Jan 09, 2010 11:40 pm

xjumpe pon button seperti dalam gambar

Mr Sherlock Holmes
Script-Kiddies
Script-Kiddies

Posts : 10
Join date : 2010-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Tutorial Forum

Post by TMUkmkd on Sun Jan 10, 2010 12:04 am

@sherlock emm takkan tak de Shocked

_________________
Trust is Weakness
avatar
TMUkmkd
Moderator
Moderator

Posts : 21
Join date : 2010-01-05
Age : 30
Location : Uplink Agent Server

View user profile http://adamasalahbarunakcari.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Tutorial Forum

Post by Mr Sherlock Holmes on Sun Jan 10, 2010 12:22 am

[img][/img]

xde pon...

Mr Sherlock Holmes
Script-Kiddies
Script-Kiddies

Posts : 10
Join date : 2010-01-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Tutorial Forum

Post by TMUkmkd on Sun Jan 10, 2010 9:26 am

now? patutnya dah ada No

_________________
Trust is Weakness
avatar
TMUkmkd
Moderator
Moderator

Posts : 21
Join date : 2010-01-05
Age : 30
Location : Uplink Agent Server

View user profile http://adamasalahbarunakcari.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Tutorial Forum

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum